Netværksfamilier

manchet

Er girokort ikke bare reklamer? Og kan man bare lade vinduerne stå åbne året rundt, når man en gang har betalt à conto varme? Der er mange ubekendte faktorer for flygtningefamilier, som lige er kommet til landet.

Som frivillig kontaktperson kan du være med til at besvare nogle af disse spørgsmål, og hjælpe en flygtningefamilie med at finde sig til rette i det nye lokalområde. Du bliver koblet med en familie, som du følger i tykt og tyndt, og får mulighed for at knytte et tæt og mere personligt bånd til.

Kendte ingen danskere
Mohammed Al-Mousawi fra Irak er en af de flygtninge, som fik en kontaktfamilie, da han kom til Danmark i 1999: ”Jeg havde brug for nogen at tale med og nogen, som kunne hjælpe mig med forskellige ting,” siger han. Familien hjalp ham med praktiske ting, men efterhånden blev forholdet mere personligt, og han blev inviteret til juleaften hos familien. 

En gang om måneden
Hvor ofte man mødes med sin familie, aftaler parterne indbyrdes, men vi forventer, at du minimum kan mødes med din familie en gang om måneden. Derudover skal du deltage i to møder med andre kontaktfamilier i løbet af de første seks måneder.

Rammer for den frivillige indsats
Når du bliver frivillig i Dansk Flygtningehjælp får du adgang til et stort netværk af 5.000 frivillige, som beskæftiger sig med integration på frivillig basis. Dansk Flygtningehjælp støtter din indsats med information, tilbud om kurser, konsulentstøtte og mere. Du kan læse mere om rammerne for Dansk Flygtningehjælps frivillige indsats her.

Kontakt dine regionale konsulent
Hvis du har lyst til at blive kontaktfamilie, kan du tilmelde dig her. Så vil du blive kontaktet af din regionale konsulent, og I kan få en snak om, hvilken form for frivillig indsats, du ønsker at være med i.