ERSO

European Reintegration Support Organisations

European Reintegration Support Organisations (ERSO) er et netværk af europæiske NGO'er, der arbejder med hjemrejserådgivning og reintegrationsstøtte. Dansk Flygtningehjælp er en del af ERSO-netværket.

Det er muligt at ansøge om reintegrationsstøtte via ERSO-netværket, hvis ansøgeren kommer fra et af følgende lande: Algeriet, Angola, Armenien, Benin, Bolivia, Burkina Faso, Cameroun, Ecuador, Egypten, Elfenbenskysten, DR Congo, Ecuador, Guinea, Jordan, Kenya, Kirgisistan, Libanon, Malawi, Niger, Paraguay, Filippinerne, Rwanda, Senegal, Sierra Leone, Sydafrika, Tajikistan, Togo, Uganda og Vietnam.

For en lang række af landene, er der endnu ikke en aktiv samarbejdsaftale med en lokal ERSO-reintegrationspartner. Der må derfor forventes en længere sagsbehandlingstid for disse lande. 

Læs mere om reintegrationsprogrammerne under de enkelte lande på landeoversigten

Formålet med ERSO-netværket er at tilbyde støtte til migranter, der ønsker at vende tilbage til deres hjemland, så de kan reintegreres i deres lokalsamfund. ERSO-netværkets medlemsorganisationer i EU-medlemslandene giver information og rådgivning samt hjælper med forberedelsen af hjemrejsen. De lokale ERSO-partnerorganisationer i hjemlandet tilbyder rådgivning og reintegrationsstøtte tilpasset den hjemvendtes individuelle behov.

Læs mere om ERSO på deres hjemmeside

Når en afvist asylansøger fra Danmark vender tilbage til sit hjemland under et ERSO-reintegrationsprogram, kommer finansieringen fra de danske myndigheder, men det er lokale partnerorganisationer i det pågældende land, der varetager den konkrete opgave.

Kontakt Rådgivningstjenesten for yderligere information om ERSO-reintegrationsprogrammerne.