Støtteprojekter

Engager jeres medarbejdere i juledonationen ved at lade medarbejderne stemme om, hvilket projekt donationen skal gå til.

Her kan I se tre eksempler på projekter, som I kan vælge at bakke op om:

Vinterhjælp – Hjælp mennesker på flugt til at klare sig igennem vinteren

Vinterhjaelp

Jeres virksomhed kan bidrage til, at børn og voksne, som er drevet på flugt i verdens brændpunkter, kan få vinterhjælp såsom tæpper, varmeovne, brænde og varmt tøj.

Millioner af flygtninge i Europa og Mellemøsten opholder sig i lejre, huse bygget af presenninger eller faldefærdige skure med de få ejendele, de har fået med sig. Når vinteren og kulden kommer, er rigtig mange flygtninge derfor utrolig udsatte og i fare for at bukke under for kulden. Ofte står familierne i valget mellem varmt tøj eller mad nok til hele familien. Behovet for vinterhjælp er derfor hvert år helt enormt.

Børnevenlige zoner – Giv børn en velfortjent pause fra uro og konflikter

Boernezoner

Jeres virksomhed kan via en juledonation bidrage til, at børn på flugt i verdens brændpunkter kan komme i såkaldte børnevenlige zoner – et trygt sted, hvor børnene kan få et helle fra en hverdag ofte præget af bekymringer, uro og konflikter. Et sted hvor de bliver mødt af positive voksne og kan lege, lære og bare være børn. 

Dansk Flygtningehjælp driver børnevenlige zoner for blandt andet syriske flygtningebørn i Libanon og Jordan. Gennem leg, sport, anti-mobbe kampagner, psykosocial støtte, samtaler mm. får børnene bearbejdet traumer og oplever den tryghed og støtte, som bør være en naturlig del af et barns hverdag.

Hjælp til selvhjælp – giv flygtninge nye indtægtsmuligheder

Selvhjaelp

Jeres virksomhed kan hjælpe flygtninge i verdens brændpunkter med uddannelse og jobmuligheder – og dermed skabe grundlaget for en uafhængig, bæredygtig fremtid, hvor de kan forsørge sig selv og deres familier.

Mennesker, som bliver drevet på flugt, mister oftest deres indtægtsmuligheder og hele livsgrundlag. For alt for mange flygtningefamilier er hver dag derfor en kamp for at skaffe mad på bordet, penge til medicin, skolegang etc. Dansk Flygtningehjælp hjælper derfor flygtninge med at skabe en bæredygtig og uafhængig levevej. I Azraq lejren i Jordan har Dansk Flygtningehjælp fx oprettet en systue, hvor flygtninge med skrædder-baggrund underviser andre flygtninge i sy-færdigheder. Tøjet der produceres bliver solgt på lokale markeder og skaber derfor en indtægt for flygtningene.

Vil du vide mere?

Kontakt venligst Kathrine Schmidt på tlf: 3373 5280 eller mail: kathrine.schmidt@drc.ngo for mere information.