200 familier bragt i sikkerhed af Dansk Flygtningehjælp

I januar blev 200 internt fordrevne familier i Sydsudan bedt om at flytte til et andet område i landets største uformelle flygtningelejr, Dethoma. Deres boliger lå klods op af en aktiv militærkaserne, og Dansk Flygtningehjælp har hjulet familierne med at flytte til et sikrere sted.
 
 

Ved årsskiftet var det blevet for usikkert for civilbefolkningen at forsætte sin dagligdag i den del af Dathomalejren, som lå klinet op af militærkasernens barakker. Kasernen bliver brugt i kampene mellem præsident Salva Kiir’s regering og Riek Machars opposition, og der var akut behov for at skabe en bufferzone mellem militæret og civilbefolkningen.

Flytningen var en større logistisk opgave. Transporten af materialer gik gennem et råt terræn, og mange af de implicerede flygtninge var sårbare og kunne ikke klare opgaven selv. 

Mary er en af de sårbare kvinder, som blev flyttet til den nye lejr i perioden 3.-10. oktober 2015. Dansk Flygtningehjælp varetog hele flytteprocessen i samarbejde med en række lokale partnere. Et æsel og en trævogn gjorde flytningen billig og yderst effektiv, og Mary er nu bosat i et nyt og mere sikkert område. ”Flytningen gik rigtig godt. Den grund, jeg har fået at bo på, er bedre end den, hvor jeg boede før.” fortæller Mary.

Som enlig mor er Mary ekstra sårbar, og hjælpen fra Dansk Flygtningehjælp har været alfa og omega for hende. I den nye lejr har hun nemlig bedre vilkår, end hun havde før. Nu er der mere plads mellem boligerne, og der er bedre sanitære forhold: ”Her er mere plads og jeg er tæt på rindende vand og latriner. Og så kan jeg endda få en have.”afslutter Mary.