21-årige Doctor kommer hver dag i ungdomscentret for at øve sin rap og skabe musik med vennerne fra lejren. Foto:

Doctor vil være rapper

21-årige Doctor Stephen Nyang har fået nyt mod på sin fremtid, efter at Dansk Flygtningehjælp med hjælp fra Danmarks Indsamling har åbnet et ungdomscenter i Kakuma-flygtningelejren i det nordlige Kenya. Han kommer dagligt i centret for at øve sin helt store passion. Musikken.
 
 

11.01.2017

Det er ikke så svært at gætte, hvad Doctor Stephen Nyangs mor gerne ser, at han vælger som karriere. Den unge mand smiler lettere overbærende og forlegent ved spørgsmålet. Nej, det er ikke første gang, han er blevet spurgt, siger den høflige unge mand.

Han liver straks mere op, når han bliver spurgt ind til, hvad han selv drømmer om.

"Jeg har et talent for musik. Jeg er rapper, sangskriver, sanger og kunstner."

LÆS OGSÅ: UNGDOMSCENTER GIVER FRIRUM OG FREMTID

Doctor bor i Kakuma IV, som er en af de fire sektorer, som den store, kenyanske lejr er inddelt i. Han har været her siden 2014, hvor han flygtede fra sit hjemland Sydsudan. Han var i hovedstaden Juba, da der udbrød kampe og han måtte flygte. Han var langt fra sin hjemby og sin familie, og den dag i dag ved han stadig ikke, hvordan hans mor og mindre søskende har det. Eller om de overhovedet er i live.

I lejren bor han i et lille hus med en gruppe andre, unge mænd, der også er flygtet alene. Og livet i Kakuma er ikke et nemt liv, understreger Doctor.

"Den mad, man får udleveret, rækker ikke til hele måneden. Og det er svært at tjene bare ti shilling, så man kan købe et løg," siger han.

Men så snart samtalen vender tilbage til musikken, så liver Doctor op igen. Ungdomscenteret har været en gave til de unge i området, siger han.

LÆS OGSÅ: MERCY FINDER FRIRUM I UNGDOMSCENTER

"Før var der slet ikke noget ungdomscenter her i Kakuma IV, så vi skulle hele vejen til Kakuma III, hvis vi ville lave nogle aktiviteter. Der er meget langt til fods og det er svært at skaffe penge til transport."

"Vi er virkelig taknemmelige for, at der nu er åbnet et center her. Jeg er her næsten hver dag, hvor jeg øver min rap med mine venner. Det giver os noget at tage os til, og jeg håber, at jeg engang kan få lov til at leve af at rappe," siger han.

Du kan se Doctor fremføre en rap om livet i flygtningelejren her: