Fra sårbar til selvforsvar

Dansk Flygtningehjælp gennemfører selvforsvarskurser for unge syriske flygtninge og lokale libanesiske piger, der har gennemlevet krig og chikane.
 
 

Når man har oplevet krigens rædsler under flugten fra sit hjem, følt utrygheden ved seksuel chikane på gaden og lever et udsat liv i fattigdom, så er det en gave at vide, at du kan tage vare på dig selv mentalt og fysisk – at have din krop og bevidsthed synkroniseret i evnen til at forsvare dig selv.

Netop den følelse har 40 unge piger opnået gennem Dansk Flygtningehjælps selvforsvarskurser i Tripoli i Libanon. Træningen har stor indflydelse på dagligdagen – den løfter selvtilliden, giver en fornemmelse af mental balance og endelig øger den de unge pigers fornemmelse for at undgå de farer, de møder i gaderne.

Ideen om at lade professionelle trænere give de unge piger praktisk og mental træning i at kunne forsvare sig selv, er udsprunget af Dansk Flygtningehjælps indsats for kvinder og deres rettigheder.

De unge piger er meget åbne, når de fortæller om deres liv, og de viser stor entusiasme under træningen. Stemningen er faktisk så god, at mange af de mødre, der følger undervisningen ender med selv at deltage.

Dansk Flygtningehjælp støtter sårbare og fattige libanesiske og syriske lokalsamfund på tværs af Libanon.