Andreas Kamm udnævnt til ærespræsident i Dansk Flygtningehjælp

Forretningsudvalget i Dansk Flygtningehjælp har udnævnt organisationens tidligere generalsekretær, Andreas Kamm, til ærespræsident.
 
 

29.04.2019

Udnævnelsen betyder, at Andreas Kamm vil kunne repræsentere Dansk Flygtningehjælp overfor frivillige, donorer og andre interessenter, når organisationen måtte have brug for det. Som en af verdens ledende NGO'er bliver det stadigt vigtigere at kunne stille med repræsentanter på alle niveauer.

”Andreas kender organisationen og sagen indgående. Derfor er jeg meget glad for, at han har accepteret positionen som ærespræsident i Dansk Flygtningehjælp. Det betyder, at vi kan trække på hans evner og erfaringer til at repræsentere vores organisation og ikke mindst de behov, som alt for mange flygtninge og fordrevne i verden har,” siger Agi Csonka, forkvinde, Forretningsudvalget, Dansk Flygtningehjælp.

Andreas Kamm er stolt og ydmyg overfor udnævnelsen til ærespræsident i en organisation, hvor han har arbejdet i 38 år og været generalsekretær i de sidste 19 af årene, indtil han stoppede på posten i oktober 2017.

”Det er en ære og en fornem opgave at blive udnævnt til repræsentant for en organisation og en sag, der står mig nær. Jeg stiller mig med glæde til rådighed for organisationen i de sammenhænge, hvor det giver mening. Det glæder mig, at organisationen har vurderet, at jeg kan gøre gavn,” forklarer Andreas Kamm.

Siden han stoppede som generalsekretær i Dansk Flygtningehjælp, har Andreas Kamm arbejdet som foredrags- og oplægsholder, censor og konsulent. Han er desuden medlem af bestyrelsen i Institut for Menneskerettigheder, og har netop udgivet en bog om sit mangeårige virke for flygtningenes sag, med titlen 'Den store udfordring - Erindringer fra 40 års liv med flygtninge' 

Dansk Flygtningehjælp er Danmarks – og en af verdens – største internationale organisationer. Dansk Flygtningehjælp blev stiftet i Danmark i 1956 og er i dag en international humanitær organisation med flere end 8000 medarbejdere og over 8000 frivillige. Vores vision er et værdigt liv for alle på flugt.