Josephine Fock tiltræder som ny direktør for Dansk Flygtningehjælps integrationsafdeling d. 1. november 2018.

Dansk Flygtningehjælp får ny direktør for integrationsafdelingen

Josephine Fock bliver ny direktør for integration i Dansk Flygtningehjælp. Her skal hun være med til at sætte retningen for Dansk Flygtningehjælps omfattende indsats for integration i Danmark.
 
 

10.09.2018

”Efter lange og svære overvejelser har jeg besluttet at forlade et drømmejob til fordel for et andet drømmejob,” siger Josephine Fock, der i forbindelse med jobskiftet forlader Folketinget.

”Beslutningen har været svær, fordi jeg er stolt af at have været med til at starte Alternativet, men det her er en så superinteressant stilling, som indeholder alt det, jeg brænder for: at hjælpe mennesker, der er flygtet her til landet og som står i en utrolig sårbar situation – og samtidig får jeg mulighed for at arbejde med et dedikeret hold og indgå i en meget inspirerende ledelsesgruppe.”

Samtidig har Josephine Fock et klart mål med sin nye stilling: ”Jeg vil få alt det uudnyttede potentiale, som, jeg ved, er derude, udviklet og anvendt - både blandt de mennesker, som Dansk Flygtningehjælp arbejder for at hjælpe, men også blandt alle de danskere, som gerne vil involvere sig og arbejde for, at alle i det danske samfund får mulighed for at blive medborgere i Danmark - til gavn for os alle sammen.”

Josephine Fock er uddannet jurist og arbejdede før sin tid i Folketinget inden for fagbevægelsen blandt andet som chef for OAO, Offentligt Ansattes Organisationer, som er en paraplyorganisation med ca. 400.000 offentligt ansatte LO-medlemmer.

Hos Dansk Flygtningehjælp glæder man sig over, at det har været muligt at rekruttere Josephine Fock og ser hende som en stærk fortaler for flygtninges rettigheder.

”Josephine har årelang erfaring med ledelse bag sig, inden hun kom i Folketinget, og der er brug for en stærk profil, der kan løfte integrationsområdet og det frivillige engagement endnu højere i hele landet. Vi er meget glade for at få Josephine som endnu en ny stærk leder og kollega i Dansk Flygtningehjælp,” siger generalsekretær Christian Friis Bach.

Josephine Fock starter i stillingen hos Dansk Flygtningehjælp d. 1. november.

Dansk Flygtningehjælp
Dansk Flygtningehjælp blev stiftet i Danmark i 1956 og er i dag Danmarks største internationale humanitære organisation med flere end 7000 medarbejdere, der hjælper flygtninge og internt fordrevne i mere end 35 lande verden over.

I Danmark er Dansk Flygtningehjælps integrationsafdeling landsdækkende og inkluderer Lærdansk, Integrationsnet, TolkeService, Center for Udsatte Flygtninge og Frivilligafdelingen. Integrationsafdelingen består udover 8.500 frivillige af omkring 650 medarbejdere.

I vores internationale såvel som nationale arbejde, er vores vision at sikre et værdigt liv for alle på flugt.