Dansk Flygtningehjælp kåret til verdens tredjebedste NGO

Dansk Flygtningehjælp er i år nummer tre på ranglisten over verdens bedste NGO’er (ikke-statslige organisationer). Dermed er den danske hjælpeorganisation rykket en plads frem i forhold til sidste år. Den årlige Top 500 er netop offentliggjort NGO Advisor, der har hovedsæde i Geneve. Nummer ét på listen er mikrolånsorganisationen BRAC.
 
 

06.03.2018

Ansvarlighed, troværdighed, gennemsigtighed og en konstant tilstedeværelse i verdens brændpunkter – det er nogle af hovedargumenterne for, at Dansk Flygtningehjælp er med i den absolutte top på NGO Advisors rangliste over ikke-statslige organisationer. Listen rummer såvel nødhjælps- og udviklingsorganisationer som organisationer med fokus på f.eks. sygdomsbekæmpelse og uddannelse.

”Det er en tredjeplads, vi er ualmindeligt stolte af og glade for. Det er et skulderklap til vores flere end 7.000 medarbejdere, som hver dag arbejder så hårdt for at forbedre tilværelsen for mennesker på flugt. Og jeg ser det ikke mindst som en anerkendelse af kvalitet og effektivitet i vores indsats”, siger Dansk Flygtningehjælps generalsekretær Christian Friis Bach.

Det er femte år i træk, Dansk Flygtningehjælp er med i Top 5, og i år altså en plads bedre end i 2017.

”Det er selvsagt vanskeligt at rangordne NGO’er, og der er mange, der gør et fantastisk arbejde ude i felten. Men vores gentagne placeringer i toppen er nok et udtryk for, at vi kontinuerligt og systematisk har fokus på faktorer som åbenhed, ansvarlighed og deltagelse af både flygtninge og lokalsamfund. Vi er drevet af visionen om et værdigt liv for alle på flugt, og derfor har vi ikke kun blikket rettet mod de øjeblikkelige behov, men også mod de varige løsninger”, tilføjer Christian Friis Bach.

Der er i dag flere end 65 millioner flygtninge og fordrevne i verden, og de seneste års mange kriser har udspillet sig eksempelvis i Syrien, Irak, Yemen, Sydsudan, Afghanistan, Den Demokratiske Republik Congo og på Middelhavet. Det har skabt et endnu større behov for en organisation, der kan arbejde globalt med alle aspekter af flugt og fordrivelse. Dansk Flygtningehjælp er i dag til stede i flere end 35 lande verden over.    

"Der er desværre brug for vores hjælp som aldrig før. Jeg plejer at sige, at verdens flygtningetal er en målestok for, hvor godt det går i verden, og i disse år går det desværre ikke godt. Derfor har vi en meget stor forpligtelse over for de alt for mange mennesker, der er tvunget på flugt. Vi kæmper hele tiden for at hjælpe så mange som muligt og så godt som muligt. Det er en udfordring, der driver Dansk Flygtningehjælp til at tænke nyt, udvikle vores programmer og ikke mindst tænke langsigtet. NGO Advisor fremhæver særligt, at vi hjælper flygtninge i alle faser,” siger Christian Friis Bach og giver et eksempel:

”Hvis en afghansk familie må flygte fra konflikten hjælper vi dem inde i Afghanistan. Vi står til klar til at tage imod dem hvis de flygter til Iran, Pakistan eller Tyrkiet. Vi er i Libyen, hvis de flygter videre af den rute og står klar i Grækenland, hvis de ankommer der. Kommer de til Danmark hjælper vi i asylprocessen, vi lærer dem dansk, hjælper med at finde et arbejde, vi driver bosteder og laver familierådgivning. Vi hjælper de afghanske flygtninge i Danmark med at lave projekter hjemme i Afghanistan. Og vi hjælper de afghanske flygtninge som gerne vil hjem med at komme hjem til Afghanistan igen. Vi er der hele vejen.”

Dansk Flygtningehjælp er Danmarks største internationale humanitære organisation. Dansk Flygtningehjælp hjælper flygtninge og internt fordrevne overalt i verden: giver akut nødhjælp, kæmper for flygtningenes rettigheder og styrker deres fremtidsmuligheder. Dansk Flygtningehjælp blev stiftet i Danmark i 1956 og er i dag en international organisation med flere end 7000 medarbejdere og over 8000 frivillige.

Læs mere og se resten af listen på www.ngoadvisor.net