Dansk Flygtningehjælp søger ny generalsekretær

Efter 38 år i Dansk Flygtningehjælp stopper Andreas Kamm ved udgangen af oktober 2017.
 
 

07.04.2017

Andreas Kamm begyndte i Dansk Flygtningehjælp i 1979, og han har beklædt organisationens øverste post siden 1998. I den funktion har han været med til at udvikle organisationen til i dag at være en stor international NGO med kontorer i 40 lande og et årligt budget, der nærmer sig tre milliarder kroner.

”Dansk Flygtningehjælp er i dag en stor toneangivende organisation, både globalt og i Danmark. Verdens flygtninge og internt fordrevne har mere end nogensinde brug for en organisation, som både hjælper her og nu, beskytter flygtningenes rettigheder og forbedrer deres fremtidsmuligheder. Jeg forlader en organisation, som er i god form og dermed rustet til de fremtidige opgaver. Flygtninge- og migrationskrisen vil være en stor global udfordring fremover.  Det har været et privilegium at arbejde for flygtningesagen og for Dansk Flygtningehjælp, siger Andreas Kamm.

Jagten på en afløser begynder med det samme. Dansk Flygtningehjælps formand, Stig Glent-Madsen, beskriver jobprofilen sådan:

”Dansk Flygtningehjælp er ikke længere en mindre dansk hjælpeorganisation, men en vigtig global aktør. Derfor er det vigtigt, at den kommende generalsekretær også kan gøre sig gældende internationalt. Den nye generalsekretær skal kunne tale med overbevisning både i de store internationale forsamlinger, i de danske medier og med de flygtninge, vi hver dag hjælper. Samtidig er opgaven at lede og fortsat udvikle en topprofessionel organisation, der yder hjælp for flere milliarder kroner og har over 6000 medarbejdere. Vi leder efter en generalsekretær, der kan sikre Dansk Flygtningehjælps fortsatte udvikling, og som samtidig troværdigt kan stå inde for organisationens værdier og tilmed har god forretningsforståelse”.

Stig Glent-Madsen kalder opgaven ’svær, men ikke umulig’.

”På den måde minder den om det arbejde, Dansk Flygtningehjælp i øvrigt udfører. Andreas Kamm har gjort en helt enestående indsats for organisationen, og det er svært at sige, hvor vi havde været i dag uden ham.”

Stillingen som ny generalsekretær opslås på Dansk Flygtningehjælps hjemmeside og i en række landsdækkende medier. Rekrutteringsbureauet Hudson hjælper til ved ansættelsen.

For yderligere oplysninger eller interviews, kontakt presserådgiver Sebastian Juel Frandsen på sebastian.juel.frandsen@drc.ngo eller +45 2990 7282