Foto: Polfoto

Verden må stå sammen om at redde menneskeliv i Aleppo

Den akutte humanitære krise i Aleppo kalder på en resolut og samlet indsats i Aleppo. Hensynet til menneskeliv må gå forud for politiske og militære interesser, siger Dansk Flygtningehjælp, der er den største internationale organisation, der arbejder inde i Syrien.
 
 

15.12.2016

”De scener, vi lige nu er vidne til i Aleppo, kalder på en hurtig og koordineret indsats, hvor alle parter i konflikten udviser medmenneskelighed og respekt for den humanitære folkeret,” siger Dansk Flygtningehjælps generalsekretær, Andreas Kamm.

”Verdens ledere må fokusere på at mindske de menneskelige lidelser og tab af liv. Der er stærke politiske og militære interesser på spil i Aleppo, men de må vige for hensynet til de mennesker, som har så akut behov for hjælp,” siger Andreas Kamm.

Konkret appellerer Dansk Flygtningehjælp til, at humanitære organisationer omgående får adgang til at evakuere civile, levere nødhjælp og give lægehjælp til de sårede. Det må ske uden risiko for at blive angrebet af nogen side i konflikten.

Dansk Flygtningehjælp er en af de største internationale humanitære organisationer, som arbejder med den syriske krise. Dansk Flygtningehjælp har programmer for syriske flygtninge i Jordan, Libanon, Irak og Tyrkiet – og arbejder desuden med internt fordrevne inde i Syrien. Vores næsten 1000 medarbejdere i Mellemøsten hjælper hver måned tusindvis af syrere drevet på flugt fra verdens største humanitære katastrofe.

Støt vores arbejde i Syrien her