Generalsekretær Christian Friis Bach samlede også selv ind i dag. Foto: Agnete Schlichtkrull

Danskerne samlede 13 millioner kroner ind til mennesker på flugt

Der var mange gavmilde danskere bag dørene, da tusindvis af indsamlere søndag gik på gaden og samlede ind ved Dansk Flygtningehjælps årlige landsindsamling. Generalsekretær Christian Friis Bach er rørt og taknemmelig over støtten.
 
 

04.11.2018

Søndag formiddag blev der i hele landet banket og ringet på døre - og der blev givet med både mønter og mobilen. Og mens der stadig fintælles, og de sidste bidrag endnu løber ind via girokort og mobilindbetalinger, så siger resultatet nu 13 millioner kroner. Og i alt gik omkring 12.000 danskere på gaden som indsamlere.

Generalsekretær Christian Friis Bach var selv ude og samle ind i sit lokalområde. Og han er både glad og beæret over danskernes bidrag:

”Jeg vil gerne sige tak til hver og én, der har bidraget til Dansk Flygtningehjælps landsindsamling. Jeg kan garantere, at de penge kommer til at gøre en livsvigtig forskel for nogle af verdens mest udsatte mennesker,” siger Christian Friis Bach.

God stemning landet rundt
Årets indsamlingsresultat følger tendensen fra andre nødhjælpsorganisationers landsindsamlinger i år og ligger lavere end sidste år, hvor der blev samlet godt 15 millioner kroner.

Men de mange millioner er stadig et flot resultat, mener generalsekretær Christian Friis Bach. Og han glæder sig over, at så mange danskere på tværs af alder, baggrund og geografi kan samles om en så vigtig sag.

”Uanset politisk ståsted er de fleste danskere enige om, at vi skal hjælpe mennesker på flugt i nærområderne. Det har titusindvis af danskere vist i dag, og det er jeg meget taknemmelig for.”

Hjælpen når langt
Pengene fra Dansk Flygtningehjælps Landsindsamling går til at hjælpe flygtninge i nærområderne.

I år gælder det blandt andet i og omkring Syrien, i Yemen og de mange rohingyafamilier, der lige nu befinder sig i verdens største flygtningelejr i Bangladesh.

”Pengene fra landsindsamlingen er ekstremt vigtige, fordi de gør os i stand til hurtigt at rykke ud og hjælpe der, hvor konflikterne opstår. Derfor er jeg meget glad og taknemmelig for den opbakning, danskerne har givet os i dag”, siger Christian Friis Bach.

Dansk Flygtningehjælp er Danmarks største humanitære organisation og hjælper lige nu mennesker på flugt i mere end 35 lande.

De lokale indsamlingsresultater kan ses her - Vær dog opmærksom på, at resultaterne ikke indeholder donationer via MobilePay og Giro.