Erfaren leder bliver ny international direktør i Dansk Flygtningehjælp

Rikke Friis overtager stillingen som international direktør i Dansk Flygtningehjælp efter Ann Mary Olsen.

14.03.2017

Der er ikke den store grund til rundvisninger på kontoret, når 50-årige Rikke Friis sætter sig i stolen som international direktør i Dansk Flygtningehjælp den 20. marts. Hun kender nemlig om nogen huset. Rikke Friis er uddannet er Cand.scient.soc. fra Roskilde Universitet i 1996, men begyndte allerede sin imponerende karriere i Dansk Flygtningehjælp under sin studietid.

Siden har hun haft en lang række betydningsfulde poster i organisationen, både i Danmark og internationalt. De seneste syv år som leder af organisationens enhed for kvalitetssikring, strategi- og politikudvikling, samt stedfortrædende leder af international afdeling.

- Jeg er overordentligt tilfreds med, at Rikke Friis har sagt ja til stillingen som international direktør. Hun har gennem de seneste knap 25 år spillet en enorm rolle for Dansk Flygtningehjælps store udvikling, og det har jeg fuld forventning til, at hun vil fortsætte med de næste mange år, siger generalsekretær i Dansk Flygtningehjælp, Andreas Kamm.

I den tid, Rikke Friis har arbejdet i Dansk Flygtningehjælp har organisationen gennemgået en stor forvandling fra primært at have et dansk fokus til i dag at være Danmarks største, internationale humanitære organisation. I seneste regnskab fra 2015 er omsætningen på over 2,6 milliarder kroner med flere end 6.000 ansatte, som arbejder med mennesker på flugt i mere end 40 lande verden over. Derfor går hun også til rollen med en vis ærefrygt.

- Jeg er selvfølgelig både beæret og glad for den tillid, som organisationen viser mig.  Vi står desværre i en situation, hvor flere og flere mennesker bliver tvunget på flugt, og det stiller store krav til organisationer som Dansk Flygtningehjælp, fordi der er behov for, at vi hele tiden kan hjælpe flere mennesker til at få et værdigt liv, siger den nyudnævnte internationale direktør, Rikke Friis.

Hun sender også samtidig en stor tak til sin forgænger Ann Mary Olsen, der har valgt at gå på pension.

- Dansk Flygtningehjælp ville ikke være den organisation, den er i dag, hvis det ikke havde været for Ann Mary, der har været med til at gøre organisationen til en af FN’s foretrukne partnere, som hjælper mange millioner mennesker årligt. Hendes visioner og erfaring bliver savnet, siger Rikke Friis.

For yderligere oplysninger eller ønsker om interview, kontakt presserådgiver i Dansk Flygtningehjælp Sara Schlüter via organisationens pressetelefon 2811 6727.