Julen er lys, mad og varme

I juletiden bliver vi alle mindet om betydningen af hjem: Et trygt sted, hvor der er lys, varme og et måltid mad at samles om. Lad os denne jul dele følelsen af hjem med dem, der intet har – også selvom de er langt fra vores varme stuer og julelysenes skær.
 
 

04.12.2018

De fleste af os kender følelsen af at krybe sammen under varme tæpper på sofaen, tænde det fjerde lys i adventskransen og nyde duften af den hjemmelavede mad fra køkkenet. Så ved vi, at vi er hjemme til jul.

Denne jul opfordrer Dansk Flygtningehjælp alle til at omfavne følelsen af hjem og dele den, ikke blot med vores nærmeste, men også med familier, der kun har mindet om et hjem tilbage.

Ved at købe et gavebevis i vores gaveshop kan du give lys i en mørk flygtningelejr, varme til frysende børn og mad til de mennesker, der har allermest brug for det. KØB GAVEBEVIS HER

Overlevelse og tryghed

Netop lys, varme og mad er nogle af de ting, som Dansk Flygtningehjælp arbejder målrettet på at give til flest muligt mennesker på flugt. For alle tre ting har en afgørende betydning for, at mennesker på flugt kan overleve og skabe sig et værdigt liv.

Solcellelamper kan gøre en stor forskel for trygheden og livskvaliteten i en flygtningelejr, når mørket falder på. Det forklarer Dansk Flygtningehjælps nødhjælpschef Christian Gad:

”Lamperne betyder, at børnene kan lave lektier, og forældrene kan arbejde. Og så skaber lys i lejrene mere tryghed, så man også kan bevæge sig rundt efter mørkets frembrud.”

I krigshærgede lande som Syrien og Irak er uddeling af tæpper, madrasser og varmeovne et spørgsmål om overlevelse i de kolde vintermåneder. I sydligere krigszoner som Yemen er det uddeling af måltider og nødhjælpspakker, der kan afgøre en families overlevelse, fortæller Christian Gad:

”Vi oplever familier, som ikke ved, hvor deres næste måltid skal komme fra. Familier, som kun spiser ét måltid om dagen. Og børn, som er så under- og fejlernærede, at de risikerer at få hæmmet deres fysiske og mentale udvikling.”

Derfor siger vi: Lad os denne jul give lys i en mørk flygtningelejr, varme til frysende børn og mad til de familier, der har allermest brug for det. Lad os dele med dem, der intet har – også selvom de er langt fra vores varme stuer og julelysenes skær. 

Denne jul kan du hos Dansk Flygtningehjælp købe gavebeviser med solcellelamper, vinterhjælp og mad til mennesker på flugt. Sammen kan vi skabe flere hjem til jul. På forhånd tusind tak.

Hjem er lys. Hjem er varme. Hjem er det måltid, vi samles om.

KØB GAVEBEVIS HER