FOTO: Dansk Flygtningehjælp

Mens antallet af flygtninge faldt i Danmark, voksede Dansk Flygtningehjælps internationale indsats i 2018

Sidste år oplevede verden det højeste antal flygtninge og fordrevne siden 2. verdenskrig, og der var derfor behov for Dansk Flygtningehjælp som aldrig før. Det afspejler sig i organisationens seneste årsregnskab, der viser, at indtægterne fra internationale institutionelle donorer er vokset i forhold til året før.
 
 

24.05.2019

Krige, konflikter og pres på menneskerettighederne er blot nogle af de forhold, der har skabt øget efterspørgsel på Dansk Flygtningehjælps internationale arbejde i 2018. Organisationens årsregnskab, der netop er udkommet, viser, at de internationale aktiviteter i dag udgør over 2,6 milliarder kroner og dermed bidrager til næsten 85 procent af den samlede omsætning mod knap 80 procent i 2017 - en vækst på fem procent sammenlignet med året før.

”Vi ser det som en tillidserklæring og en anerkendelse af kvaliteten af vores arbejde, at vores internationale aktiviteter er steget siden sidste år,” siger Mads Egeskov Sørensen, der er fungerende generalsekretær for Dansk Flygtningehjælp.

På trods af den stabile vækst i de internationale aktiviteter og samlede omsætning på 3,1 milliarder kroner, gik Dansk Flygtningehjælp ud af 2018 med et fald på 0,3 procent i forhold til 2017, hvilket svarer til 46,5 millioner kroner. Faldet er primært en konsekvens af et markant lavere antal nytilkomne flygtninge til Danmark i løbet af de seneste år såvel som politiske besparelser på integrationsområdet.

”Vi har måttet tilpasse os, og vi har været nødsaget til at lukke kontorer og indordne os under nye politiske realiteter. Men vi har også i processen fundet nye muligheder og partnerskaber til stor gavn for flygtninge og fordrevne,” siger fungerende generalsekretær Mads Egeskov Sørensen.

I løbet af 2018 har Dansk Flygtningehjælp også arbejdet på at implementere den hidtil største investering i organisationens historie, nemlig et omfattende digitalt ressourcestyringssystem, der samler økonomistyring, indkøb, projekter og HR-administration.

”Systemet er en strategisk og ansvarlig investering, der ruster os til fremtiden og baner vej for langt større effektivitet, kvalitet og gennemsigtighed i den måde, vi arbejder på – herhjemme såvel som ude i verden,” siger fungerende generalsekretær Mads Egeskov Sørensen. Han fortsætter.

”Vi har et stort ansvar som Danmarks største humanitære organisation og én af verdens største fordrivelsesorganisationer, og det tager vi på os,” fungerende generalsekretær Mads Egeskov Sørensen.

Find hele rapporten her