Nu kan du nemt få skattefradrag på MobilePay

Betalings-app’en MobilePay har fået en funktion, der gør det muligt at få skattefradrag hver gang, du giver et bidrag til Dansk Flygtningehjælp – nemt og sikkert.
 
 

06.12.16

Er du en af dem, der aldrig har kontanter på dig? Måske en af de mange, der donerede penge via MobilePay, da vores indsamlere ringede på døren 6. november? I så fald er der godt nyt. Nu kan donationer til velgørende organisationer – herunder Dansk Flygtningehjælp – registreres med skattefradrag i MobilePay. Du skal blot inde i MobilePay sige ja tak til, at Dansk Flygtningehjælp automatisk oplyser SKAT om din donation. Derefter vil fradraget indgå i din årsopgørelse.

Indsamlingsleder i Dansk Flygtningehjælp Jens Engedal glæder sig over den nye mulighed i betalings-app’en.

”Der er hvert år flere og flere, der vælger at donere penge via MobilePay til Landsindsamlingen. Derfor er det glædeligt, at det nu er blevet så meget nemmere at få skattefradrag for sin donation.”

Gælder med tilbagevirkende kraft

Den nye løsning fungerer med tilbagevirkende kraft, så de mange MobilePay-donationer fra dette års Landsindsamling inkluderes i løsningen, forklarer Jens Engedal.

”Man skal lige tilmelde sig og give samtykke med NemID, men når man først har gjort det, får man automatisk fradrag for alle fremtidige donationer – og faktisk også for sit bidrag til Landsindsamlingen i år, fordi Dansk Flygtningehjælp er tilmeldt fra og med november.”

Hos MobilePay er der tilfredshed over at have fået en løsning på plads, som kan benyttes af de 3,2 millioner danskere, der bruger betalings-app’en.

”Det har længe været et stort ønske for danske indsamlingsorganisationer at etablere en løsning, hvor skattefradraget automatisk fungerer gennem MobilePay. Samtidig har vi set, hvordan brugen af MobilePay til velgørende indsamlinger bare vokser og vokser. Derfor er det en stor glæde nu at kunne give både brugere og organisationer en nem og ubureaukratisk løsning,” siger Mark Wraa-Hansen, chef for MobilePay.

Løsningen er kommet til verden i dialog mellem MobilePay, myndighederne og indsamlingsorganisationernes brancheorganisation ISOBRO.

Læs mere om skattefradrag på donationer i MobilePay her.