9-årige Hanan har gennem Fritidspuljen fået mulighed for at gå til svømning hver torsdag og hun elsker det: "Det bedste jeg ved er at hoppe ud i vandet, og at svømme så meget jeg kan".

Populær Fritidspulje modtager igen ansøgninger fra flygtningebørn

Mandag den 8. januar er den populære Fritidspulje genåbnet for ansøgninger, efter at den har været midlertidigt lukket på grund af overvældende succes.

08.01.2018

Nu er det atter muligt for flygtningefamilier på den lave integrationsydelse at søge om støtte til at deres børn kan gå til fritidsaktiviteter. Mandag den 8. januar åbner Dansk Flygtningehjælp nemlig igen op for ansøgninger via hjemmesiden fritidspuljen.flygtning.dk.

Fritidspuljen blev oprettet i 2015 gennem en indsamling blandt Politikens læsere og donationer fra bl.a. OAK Foundation Denmark og Ole Kirk’s Fond. Det skete som følge af med indførslen af den lave integrationsydelse, der ikke levner plads i et husholdningsbudget til fritidskontingenter.

Siden har flere end 7.000 flygtningebørn fået mulighed for at gå til alt fra ballet til fodbold, karate og skak og Fritidspuljen blev en så overvældende succes, at alle midlerne blev opbrugt. Men generøs støtte fra Ole Kirk’s Fond og en række andre fonde, virksomheder og privatpersoner gør det nu muligt at genåbne puljen, så flygtningebørn fortsat kan spille med på banen i stedet for blot at se til fra sidelinjen. 

SØG HER: Ansøg via Fritidspuljens hjemmeside her 

Ud over at Fritidspuljen gør en enorm forskel i de enkelte flygtningefamiliers liv, tjener den også et højere formål, fortæller generalsekretær i Dansk Flygtningehjælp, Christian Friis Bach.

”Jeg er så utrolig glad for, at vi kan genåbne Fritidspuljen, fordi den er et rigtig godt eksempel på, hvordan man med små midler kan skabe langsigtet forandring og integration i samfundet. Det er noget, alle vinder på. Når flygtningebørn får mulighed for at være med i foreningslivet, får de bedre danskkundskaber, nye venner og bliver en ligeværdig del fællesskabet. Samtidig skaber det engagerede forældre, som har lettere ved at blive en aktiv del af deres lokalområde.”

LÆS MERE: Fritidspuljen kan genåbne efter generøs støtte

På sigt er det Fritidspuljens mål at blive overflødig ved at få de danske kommuner til at overtage indsatsen. Det giver nemlig gode resultater for en forholdsvis lille investering. Derfor er en del af Fritidspuljens arbejde at skabe strategiske partnerskaber mellem landets kommuner og det lokale foreningsliv og sikre den langsigtede indsats på området.

”Der bliver ofte talt om integration og løsningsmodeller i debatten, og her er en af de helt lette måder at skabe varig og stor forandring. Derfor er det helt essentielt, at vi får staten og kommunerne på banen for at sikre flygtningebørns adgang til foreningslivet på langt sigt. Det får vi alle sammen en bedre fremtid af,” siger Christian Friis Bach.