Ekstra mange flygtningebørn og voksne i Myanmar kan se frem til nødhjælp og tag over hovedet takket være en stor donation fra Novo Nordisk Fonden. FOTO: Dansk Flygtningehjælp

Stor julegave fra Novo Nordisk Fonden til fordrevne rohingyaer

Der er ekstra hjælp på vej til de hundredtusinder af rohingyaer, som er blevet fordrevet fra deres hjem på grund af urolighederne i Myanmar.
 
 

20.12.2017

Der er ekstra hjælp på vej til de hundredtusinder af rohingyaer, som er blevet fordrevet fra deres hjem på grund af urolighederne i Myanmar.

Takket være en donation på en halv million kroner fra Novo Nordisk Fonden vil Dansk Flygtningehjælp kunne uddele nødhjælpspakker og sikre tag over hovedet for endnu flere af de fordrevne rohingyaer.

Rohingyaerne er en statsløs og udstødt minoritetsgruppe, der primært bor i området Rakhine i Myanmar.

Her har der været spændinger og uroligheder de seneste fem år, og i efteråret begyndte landets militær ifølge FN på etnisk udrensning ved at brænde rohingyaernes landsbyer og dræbe tusindvis af børn og voksne.

Dansk Flygtningehjælps generalsekretær Christian Friis Bach er meget taknemmelig for Novo Nordisk Fondens støtte.

-Jeg besøgte selv området i Myanmar i oktober, og de skæbner, som jeg mødte i de overbelastede flygtningelejre, gjorde et dybt indtryk på mig. Situationen er fortvivlende, men samtidig glæder det mig, at vores personale på stedet nu får mulighed for at hjælpe endnu flere fordrevne børn og voksne, siger Christian Friis Bach. 

Pengene fra Novo Nordisk Fonden vil blive brugt i flygtningelejre i Myanmar, hvor Dansk Flygtningehjælp allerede er til stede.

Nødhjælpen vil blive sat ind, så mindst 2.000 personer vil få gavn af nødhjælpspakker med eksempelvis liggeunderlag, tæpper, myggenet og kogegrej.

Derudover vil der blive bygget fire monsun- og cyklon-sikrede langhuse, som hver kan give tag over hovedet for op til ti familier af gangen.

Og endelig vil der blive bygget 70 toiletter, som skal sikre bedre hygiejne, så der ikke opstår epidemier af kolera og andre sygdommen.