Juridisk rådgiver

Navn: Ida Miranda
Placering: Borgergade, København

Juridisk Raadgiver 112X149 En dag jeg særligt husker er en dag jeg modtog et opkald i en af mine sager. Manden stod på fødegangen, mens hans kone var ved at føde. Han ville have, at jeg skulle dele de glædelige nyheder med dem. Det var utroligt rørende, at familien ville dele et så vigtigt øjeblik, og også et udtryk for, at vi som rådgivere hjælper mennesker i en svær tid og derfor ofte bliver en del af vigtige begivenheder hos de mennesker vi repræsenterer.

Hvordan ser en normal dag ud for dig?

En normal arbejdsdag er meget varierende og kan byde på vidt forskellige udfordringer. En dag kan byde på rådgivning af frihedsberøvede asylansøgere i fængsler eller lukkede institutioner, den kan også byde på rådgivning på asylcentre landet over, og på kompliceret juridisk sagsbehandling på kontoret.

Hvad er det bedste ved dit job?

Det bedste ved mit job er, at jeg er i tæt kontakt med de mennesker, jeg arbejder for. De sager der ligger på mit skrivebord har alle et ansigt og en stemme, hvilket giver det juridiske arbejde en anden vinkel. At yde rådgivning til og repræsentere asylansøgere, som er sårbare i et kompliceret system, er utroligt givende.

Hvad er det mest udforende ved dit job?

Mit arbejde indebærer, at afholde mange svære samtaler med meget sårbare mennesker. Det kræver en stor personlig indsats og kan være særdeles udfordrende. Samtidig arbejder vi i et juridisk felt, som undergår jævnlige lovændringer, og er underlagt stor opmærksomhed i medierne. Dette er udfordrende for en rådgiver, da det kræves, at man holder sig opdateret på mange områder.

Hvad var din vej ind i DFH?

Jeg blev ansat som studentermedhjælper i Asylafdelingen, da jeg læste min kandidat i Jura. Jeg begyndte på jurastudiet med drømmen om at arbejde med menneskerettigheder, i særdeleshed med flygtninge. Min familie er flygtninge, og blev modtaget af Dansk Flygtningehjælp, da de ankom til Danmark i 70'erne. Det har altid været en inspiration for mig at høre, hvor stor en betydning denne modtagelse havde for min familie. Arbejdet i Dansk Flygtningehjælp opfylder drømmen om, at arbejde med menneskerettigheder, med den tilstrækkelige udfordring og internationale perspektiv det kræver, at udvikle færdigheder indenfor området.