I vores interaktive event kan dine elever møde bl.a. de syriske børn Nour og Abdallah, der nu bor som flygtninge i nabolandet Jordan. Foto af Lene Vendelbo

U-landskalender 2018 - Event for skoler

Få gratis besøg af eventet 'Opdagelsesrejse med Virtual Reality'.

Mindst 60 skoler kan i efteråret 2018 få besøg af Dansk Flygtningehjælps event, hvor op til 90 elever på hver skole kan få oplevelsen af at prøve et liv som flygtningebarn. Der trækkes lod om hvilke skoler, som får gratis besøg af eventet. Det er dog et krav, at de deltagende klasser har bestilt et klassesæt og skal arbejde med årets U-landskalender. Klassesæt kan bestilles her

Lad dine elever prøve at være flygtningebarn

Dansk Flygtningehjælp besøger de heldige skoler med et interaktivt event, der i børnehøjde formidler flygtninges udfordringer med at etablere en ny tilværelse efter deres flugt. Med den nyeste virtual reality teknologi og 360-filmoptagelser fra Jordan bliver eleverne ført igennem en interaktiv oplevelse som syrisk flygtningebarn. Her vil eleverne blive udfordret mentalt, emotionelt, socialt og fysisk.

Eventet er struktureret på en måde, så eleverne får problematiseret, interageret og reflekteret. Derved tilegnes konkret oplevelsesbaseret erfaring. Imellem aktiviteterne gives korte oplæg om flygtningelivet baseret på seneste udvikling og personlige fortællinger, der giver forståelse og lyst til at sætte sig ind i emnet.  Til sidst evalueres der for at opsamle erfaringerne, inden den afsluttende fejring af elevernes gennemførelse af eventet. 

Det praktiske

Dansk Flygtningehjælps event besøger skolerne i oktober-december 2018. På hver skole vil der blive afholdt tre events på samme dag, og hvert event kan have op til 30 deltagende elever fra 3., 4. og 5. klasse.  Hvert event varer 90 minutter, og derudover vil der være afsat 30 minutter til opsætning og afrydning. Så eventet vil f.eks. kunne afholdes kl. 8-10, kl. 10-12, og kl. 13-15 efter en frokost pause.

Eventet indeholder en VR-film, historier om livet som flygtning samt en række oplevelses- og legeaktiviteter. 

Se praktisk om eventet

 

Sådan tilmelder du din skole til eventet

Muligheden for at få et besøg af Dansk Flygtningehjælps event er forbeholdt skoler, der har bestilt enten et trykt eller et elektronisk klassesæt af årets materiale inden den 1. august. Dansk Flygtningehjælp trækker lod om pladserne blandt de skoler, der tilmelder sig eventet.

Det er ikke længere muligt at tilmelde sig til eventet

 

Tilmeldingen lukkede: Den 28. august, 2018.