Over fem millioner mennesker er flygtet fra krigen i Syrien til nabolandene. Her ses familier gå gennem ørkenen mellem Syrien og Jordan med de få personlige ejendele, som de kunne bære. Foto af UNHCR/Jared Kohler

Om Årets U-landskalender

I år går overskuddet fra Børnenes U-landskalender til Dansk Flygtningehjælps projekt, der skal hjælpe syriske børn, der lever som flygtninge i nærområderne i Syriens nabolande.

Borgerkrigen i Syrien brød ud i 2011, og den har skabt en af vor tids største humanitære katastrofer. Over halvdelen af syrerne er blevet tvunget til at forlade deres hjem og lever som enten internt fordrevne i Syrien eller som flygtninge i et andet land.

Over fem millioner syrere – omkring halvdelen af dem børn – har søgt tilflugt fra krigen i nabolandene Tyrkiet, Libanon og Jordan.

Årets projekt vil støtte syriske flygtningebørn i disse tre lande gennem børneaktiviteter i Dansk Flygtningehjælps lokale medborgerhuse. Aktiviteterne vil spænde fra lektiehjælp til opbygning af personlige og sociale kompetencer, der skal børnene med at håndtere deres krigstraumer og svære situation som flygtning.

Læs mere på U-landskalenderens hjemmeside